Saturday, February 27, 2016

Visiittiä Seinäjoelle ja mikä ihmeen Videopac?

Tuli eilen käytyä taas Seinäjoella ja tuttuun tapaan, tuli vetäistyä kirppiskierros, jos vaikka jotain sattuisi löytymään. Pari viikkoa sitten löysin NES:lle Shadowgaten Seinäjoelta Ykkösbasaari - kirppikseltä, mikä oli tosiaan ensimmäinen NES -  pelilöytöni kirpputorilta keräilyurani aikana. 

Ykkösbasaari yllätti jälleen erittäin positiivisesti: 3 NES peliä odotti noutajaansa ja vielä erittäin huokeaan hintaan! Pelit kainaloon ja kassalle mars! :)  Valitettavasti Talespinin etiketti oli melko kärsinyt, mutta peli puuttui kokonaan omasta kokoelmasta ja kun hinta oli edullinen, niin ei voi valittaa... 


Kirppislöydöt

Samalla reissulla tuli käytyä Nurmossa pienellä kotikäynnillä, Parisen viikkoa sitten sain tarjouksen Philipsin Videopacista, minkä kävin nyt samalla reissulla taltioimassa kokoelmiin. 



Philips Videopac G7000
Mikä ihmeen Videopac?

Philips Videopac G7000:

- Philipsin vuosina 1978-1984 valmistama 2. sukupolven videopelikonsoli
- Yhdysvalloissa tunnettu nimellä Magnavox Odyssey
- Koneessa on 2 kiinteällä kaapelilla olevaa joystickiä. Keskusyksikössä näppäimistö.
- Koneessa on Intel 8048 suoritin, 4 Kb Ram, 8Kb Rom, 8 väriä ja 1 äänikanava
- Pelit ROM-moduuleilla, virallisia pelejä julkaistu Euroopan markkinoille 59 kpl + Chess shakkilaajennusmoduuli. Kaikilla peleillä oma numero.

Ennestään jo minulta kyseinen konsoli löytyy, mutta pelien runsas määrä helpotti ostopäätöstä. Peleistä ainoastaan nro. 20, eli Stone Sling minulta löytyi jo ennestään.



Videopacin pelit

No comments:

Post a Comment